Auchengillan Jamboree

AJ13

Nu, äntligen hade dagen kommit då vi skulle ge oss iväg, hela vägen till Skottland för att vara med på deras läger.

Vår resa startade vid Dalsjöfors scoutstuga tidigt på morgonen och två dagar senare så kom vi fram till scoutstugan som vi skulle bo i de närmaste tre dagarna. SONY DSCDagarna innan lägret var vi i Dunfermline och Edinburgh. I Edinburgh gick vi en rundtur i de gömda gränderna, muséet hette Real Mary King’s Close och det var jätteintressant.
När vi kom fram till lägret så lastade vi ut alla grejer ur bussen, när alla grejer var på plats där vi skulle bo så byggde vi upp lägret snabbt och smidigt. På kvällen var det stor
invigning.
På dagarna hade vi olika sysslor att göra t.ex laga mat, sopor och vatten, det gick bra och vi hade mycket tid över till att gå omkring på lägret och prata med andra scouter, jättekul! SONY DSC
Det fanns massa olika aktiviteter t.ex easy/hard walk där man skulle gå över kullar och berg, pyssla, vattenaktiviteter där man fick klättra på olika grejer i vattnet, team challenge , det fanns också ett klättertorn som var ca 10 meter högt där man kunde klättra upp och ner och hissas ner. En av dagarna på lägret hade vi Friendship Day. Då bjöd vi på glögg, pepparkakor, saltlakrits och knäckröd med kaviar. Vi fick också gå runt i alla andra byar och prova något från deras kultur.
Några tjejer från Dalsjöfors scoutkår planerade en svensk afton i vår by där de pratade om lucia, påsk och midsommar och lite varför vi firade det.
Vi visade också upp hur vi firade de olika högtiderna.

SONY DSC